09-11-09

Griep en school

Het wel en niet over griep

kip_met_griep

Wat te doen als een kind ziek is?

Scholieren met griepverschijnselen hoeven niet anders behandeld te worden dan normaal. Als ze koorts hebben moeten ze thuisblijven. Ze mogen pas weer naar school als ze helemaal beter zijn.

Er bestaan nog veel misverstanden aangaande de Mexicaanse griep en veel ouders zitten terrecht met vragen . De Mexicaanse griep is niet ernstiger dan een gemiddelde griep, hij is alleen besmettelijker. Dus het maakt niet zo veel uit, je moet het gewoon uitzieken.

Hoe voorkom ik besmetting?

bron: RIVM / Postbus 51

U kunt nooit helemaal voorkomen dat u besmet wordt. Wel kunt u de kans op besmetting verkleinen. Het griepvirus verspreidt zich vooral via de lucht door hoesten, niezen of praten. U kunt besmet worden door het virus in te ademen en via de handen.

Maatregelen om besmetting te voorkomen:

Voorkom contact met mensen die griep hebben.

Moet u in de directe omgeving van een grieppatiƫnt zijn? Doe dat dan zo kort mogelijk en was na het bezoek uw handen.

Was vaak uw handen met water en zeep.

Het virus kan op uw handen komen als u een voorwerp aanraakt of iemand een hand geeft. Was daarom regelmatig uw handen. Droog uw handen met een papieren handdoekje of een keukenrol. Gooi het papier daarna meteen in de vuilnisbak.

Raak zo min mogelijk uw ogen, neus en mond aan.

Het virus kan op uw handen komen als u een voorwerp aanraakt of iemand een hand geeft. Via uw handen kan het virus in uw ogen, neus of mond komen.

Gebruik zakdoekjes tijdens het hoesten of niezen.

Gebruik een zakdoekje of een ander papiertje om in te hoesten of te niezen. Gooi het papiertje daarna meteen in de vuilnisbak.

Maak regelmatig schoon.

Maak harde oppervlakken en voorwerpen zoals keukenapparatuur en deurklinken regelmatig schoon. Doe dit met een normaal schoonmaakproduct.

Luister radio, kijk tv en lees de krant.

Via radio, televisie en kranten krijgt u informatie over wat u verder moet en kunt doen om besmetting te voorkomen.

Informatiefilmpje over griep 

De commentaren zijn gesloten.