13-09-11

Initiatie franse taal bij onze kleuters


Beste ouders

866072363.jpg

We starten dit schooljaar met taalinitiatie Frans in onze school.

Om ons daarbij te helpen, hebben we gekozen voor Oh là là ! een methode van Uitgeverij Van In.

Flonflon is een knuffelschaap dat echt tot leven komt. De kinderen zullen haar geweldig vinden.

Ze zingt heel mooi en wil graag zangeres worden. Ze houdt er ook van zich te verkleden en de kinderen kunnen daar hun fanatasie de vrije loop in laten: kerstballen als oorbellen staan haar beeldig.

De pop haalt bij de kinderen ook de drempel weg om Frans te spreken. En voor je het weet zijn ze met zijn allen dikke vrienden.

 

In deze PowerPoint willen we eerst met u even bekijken welke de doelen zijn die we met taalinitiatie willen bereiken.

Daarna gaan we concreet in op hoe we dat met Oh là là ! gaan doen. Klik de link aan !

                     

01-09-11

Ouders kunnen niet meer opvoeden ?

Ouders kunnen niet meer opvoeden (volgens oma en opa)

Kinderen hebben geen discipline, slechte manieren, geen respect meer, aldus hun grootouders.

Door een veranderde houding straffen ouders hun kinderen niet meer met oude methoden als naar bed sturen zonder eten uit angst hen overstuur te maken, dat blijkt uit een enquête bij 500 grootouders. Dit is volgens oma en opa slecht voor de manieren en morele waarden van de huidige generatie jongeren.

Te streng

Drie op de tien oma's en opa's zegt dat hun kleinkinderen geen enkele vorm van discipline kennen, een op de zes denkt dat hun nageslacht gefaald heeft als opvoeders door geen grenzen op te leggen. Een kwart vindt hun kinderen te mild als opvoeder, 40 procent zegt dat ze geen discipline opleggen uit vrees te hard over te komen. Bijna de helft zegt dat ze vroeger zelf strikter waren. Een op de vier zegt dat hun kleinkinderen meer discipline nodig hebben, 27 procent vindt dat ze meer over waarden moeten leren.

Straffen

Twintig procent van de oma's en opa's is ontevreden over de manieren van hun kleinkinderen, 19 procent vindt dat ze meer respect voor ouderen moeten hebben. Grootouders gaven hun eigen kinderen huisarrest (49 procent), een pedagogische tik (45 procent) of stuurden ze naar hun slaapkamer als straf. 33 procent gaf geen zakgeld of stuurden hun kroost zonder eten naar bed. Moderne moeders en vaders hebben tegenwoordig een andere aanpak: 11 procent van de jongeren krijgt tegenwoordig nog een pedagogische tik, 21 procent ontvangt geen zakgeld wanneer ze zich hebben mis gedragen. Een kwart neemt de iPod of gsm af, 40 procent verbiedt hen naar hun favoriete tv-programma te kijken. Slechts de helft gelooft dat kinderen tegenwoordig nog schrik hebben een standje te krijgen.

Schuldige?
Bijna een op de drie ouders maakt het zich volgens de grootouders makkelijk door conflicten te vermijden, vier op de tien meent dat moeders en vaders eerder een vriend willen zijn dan een opvoeder. 7 procent geeft zichzelf de schuld voor het gedrag van hun kleinkinderen, ze betreuren dat ze hun eigen kroost niet strenger hebben opgevoed zodat ze deze waarden ook aan de volgende generatie konden doorgeven.

bron: HLN. van 01/09/2011