27-10-11

Mijn kind is hooggevoelig

Help mijn kind is hooggevoelig

sensitief,hooggevoeligheid,hoogsensitiviteit,hooggevoelige kinderen

Tegenwoordig steken steeds meer zogenaamde gedragsproblemen de kop op bij kinderen. Ze gedragen zich vaak niet zoals het "hoort" en werken niet altijd mee op het tempo dat men van hen verwacht. Bij hoogsensitieve kinderen is dit probleemgedrag niet altijd even zichtbaar: deze kinderen hebben vaak faalangst en zijn perfectionistisch. Als gevolg hiervan kan hun zelfvertrouwen aangetast worden. Meerdere ouders en leerkrachten krabben zich dan in de haren en vragen zich af wat er werkelijk echt scheelt.

Wat is nu hooggevoeligheid of hoogsensiviteit ?

Dit is een persoonlijkheidskenmerk dat bij 15 of 20 percent van de bevolking voorkomt. Hooggevoelige personen hebben een sterk ontwikkeld zenuwstelsel en zijn gevoeliger voor zintuiglijke, emotionele en sociale prikkels. Zo hebben ze moeite met te veel lawaai, te veel drukte en vinden ze het bijvoorbeeld moeilijk om aan een hoog tempo te werken. Ze zijn gevoeliger voor energieën en voelen spanningen haarscherp aan. Deze kinderen beleven alles heel intensen kunnen daardoor op de lange duur probleemgedrag ontwikkelen.

Hoe ga je best om met hoogsensitieve kinderen

Veiligheid is voor deze kinderen cruciaal. Ze hebben nood aan opvoeders die ze kunnen vertrouwen. Aangezien ze zelf authentiek zijn, voelen ze zich dan ook het best bij een authentieke benadering en hebben ze het moeilijk met regels die naar hun mening zinloos zijn. Hooggevoeligheid is dus geen ziekte of stoornis en kan best behandeld worden door in deze materie opgeleide leerkrachten en therapeuten, en die hiermee uitstekende resultaten bereiken.

               Bezoek de website van een therapeute in uw buurt    

leerkracht basisonderwijs

opleiding sensitherapeut(2010)

opleiding Brain Gym Pro (2010)

opleiding Touch for Health = acupressuur, kinesiologie (2011-2012)

E-mail:

sensitief,hooggevoeligheid,hoogsensitiviteit,hooggevoelige kinderen

 

14-10-11

Kluisbos - Rollebolle filmpjes

Rollebolle in 'Sportkot'

Kijk eens mama en papa wat wij al allemaal kunnen !

 

Uitstap naar het Kluisbos

Onze uitstap naar het Kluisbos was weer een voltreffer, een mooie zonnige herfstdag was ons deel. Laarsjes waren dit keer overbodig. De kinderen konden naar harte ravotten en bladeren verzamelen in het bos.

12-10-11

Noten rapen bij juf. Mieke

Kleutersportdag KBO  Mater

 Op 16 september ging onze jaarlijkse kleutersportdag in onze school door. Een dag met allerhande activiteitenen spelletjes. We denken dat de kinderen er erg van genoten hebben om een ganse dag buiten te zijn. 

 

Noten rapen in de tuin van juf. Mieke

 De weergoden waren ons genegen en we konden volop genieten in de tuin van juf. Mieke waar we de noten in grote getale onder de bomen zagen liggen en die wij met veel plezier mochten oprapen. Alle kinderen hadden een volle zak van die lekkere noten.